DOĞANLI EŞREF TAŞHAN ORTAOKULU TARİHÇESİ

06.02.2024 23

Okul Tarihçesi 1970 Yılına kadar köyün öğrencileri, Muncurlu Köyü, Üçköprü Köyü ve Düzce’deki ilkokullara gidiyorlardı. 1970 yılında köy içinde iki derslikli okul yapılıp Doğanlı İlkokulu adıyla eğitim-öğretime başladı. 1975 yılında bir derslik daha ilave edildi. 1994 yılında Cami altında sekiz derslik daha ilave edilerek on bir derslik ile Doğanlı İlköğretim Okulu açıldı. 1998 yılında yirmi bir derslikli yeni okuluna taşınan okul, okul binasının yerini bağışlayan kişilerin isteği üzerine Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu adını aldı. 2012-2013 döneminde okulda güçlendirme çalışmaları yapılmıştır. 2012  yılında yeni eğitim sistemiyle birlikte Doğanlı Eşref Taşhan İlkokulu ve Doğanlı Eşref Taşhan Ortaokulu olarak ikiye ayrıldı. Ancak taşımalı olan okulumuzda ilkokul ve ortaokul birlikte eğitim ve öğretime devam etmektedir. 20132014 eğitim öğretim yılında Muncurlu Köyü öğrencileri okulumuzdan ayrılarak Musababa Köyüne taşınmaya başlandı. Yeşilçam Köyü, Fındıklı Aksu Köyü ve Doğanlı Köyü D100 karayolu güneyi öğrencileri taşımalı olarak okulumuza gelmektedir.